vrijdag 4 september 2015

Tekno Scania T-serie en Volvo F88 J. Peeters

De firma J. Peeters in het Belgische Booischot is bij velen bekend en geliefd. Logisch, het is een prachtig bedrijf met een schitterend wagenpark en het wordt gerund door gedreven en gepassioneerde mensen. Het wagenpark bestaat op dit moment uit circa 20 trekkende eenheden en 25 opleggers. De liefhebber weet dat de Scania met V8 motor hier gewaardeerd wordt en dat de lading uit aardappelen of brandstof bestaat. Dit transport vindt voornamelijk plaats met keurig opgebouwde onderlossers , zeilentrailers en tankopleggers. En dat men hier een passie heeft voor trucks blijkt zeker ook uit de fraaie collectie klassieke Scania’s ! 
 Het bedrijf is in 1950 opgericht door Jules Peeters en gestart met paard en wagen. Er werd voornamelijk melk opgehaald , later kwamen daar ook mest en kolen bij. En zo is op enig moment , zo rond 1960 , de 1e vrachtauto gekomen en kon men ook aardappelen en brandstoffen gaan vervoeren. Wat slechts weinigen nu nog weten is dat de firma J. Peeters in die beginjaren een heel Volvo wagenpark bezat. 
De 1e trekker was een torpedo , de Volvo 495 om precies te zijn. Al snel kwamen hier bij de F88 en de F89 en later kwamen er ook F10 en F12 modellen bij. Voor de F88 motorwagen met aanhanger werden door de firma Dewagtere speciale bandlossers gemaakt. En deze unieke combinatie , in afgezeilde toestand , zal door Tekno in miniatuur worden gemaakt en is vanaf nu te reserveren!  Verder kwam ik op internet al foto's tegen van de Scania T-144 losse trekker: