donderdag 16 januari 2014

WSI Showtruckline: Iveco PB Trucking

In de showtruckline van WSI is ondertussen alweer het 21e model verschenen! Deze maal de Iveco van PB trucking als losse trekker. Het model kost 82 euro.

Peter Binnendijk Trucking rijdt in de showtruck van deze maand: een Iveco Eco-Stralis 500 4x2 trekker uit 2012. Het bedrijf Peter Binnendijk Trucking is opgericht in 1996 en begonnen met het vervoer van flatcontainers. “In het jaar 2000 zijn we per toeval in de internationale distributie (aan huis levering) gerold van tuinmaterialen en blokhutten. We rijden voornamelijk naar Duitsland met twee schuifzeil opleggers met kooiaap, ” aldus Peter. “Mijn eerste auto was wit omdat ik niet wist hoe hij gespoten moest worden, Ik wilde wat bijzonders maar alle soorten strepen e.d. zag je al op elke auto. Later heb ik daar toen tribals op laten spuiten maar een jaar later reed ook iedereen daar mee rond. Bij de volgende auto kwam toen het idee airbrush maar dan wel iets wat met het werk te maken had. Omdat we voor 85 % houtproducten rijden kwam het idee van nostalgische houtzagerijen.” 

 Zowel het interieur als het exterieur van de Iveco truck is volledig opgebouwd door Sjaak Kentie Truckspecials. Het chassis is aan beide kanten dichtgebouwd en van de bovenkant voorzien van een tranenplaat vlonder. De Iveco heeft een Noorse achterbumper met led-verlichting en spatlap. De voorzijde is voorzien van een Kelsa lampenbeugel en lichtbak, verstralers en zwaailampen. Het interieur is geheel bekleed met bruin leer en alcantara. De kunststof delen zijn bruin gespoten, zodat de kleurstelling bij de buitenkant past. De airbrush is gedaan door Wil van der Ouderaa (Warrior airbrush art) en het voorwerk en de afwerking door Rutgers Reclame en design uit Montfoort. “Achterop de cabine staat de Magirus Deutz afgebeeld, waar mijn vader vroeger mee reed en waar ik natuurlijk graag mee ging. Misschien ben ik toen wel besmet met het Iveco virus..” 

De showtruck van deze maand is al de 2e Iveco voor Peter Binnendijk Trucking. De opvolger van de 1e Iveco wordt op dit moment opgebouwd.