vrijdag 25 januari 2013

WSI Daf XF105 Weeda

Nieuw van WSI in de ShowTruckline: de Daf XF105 van Weeda. De vrachtwagens van Weeda zijn al meer dan 25 jaar een bekende verschijning op de Nederlandse wegen. Vanaf de eerste dag rijdt men met Volvo maar de laatste jaren zijn er ook de nodige DAF’s aan de vloot toegevoegd. De WSI Showtruck van deze maand is de DAF XF105 Super Space Cab waar oprichter Henk Weeda zelf mee rijdt.
 
Voordat de DAF de weg op kwam is deze eerst opgebouwd bij Sjaak Kentie Truckspecials met een gladde zijplaat, Deense kist, speciale achterbumper en is het chassis afgedekt met een traanplaat vlonder. Ook het volledige interieur is volledig opnieuw bekleed in “old skool” style in de combinatie rode Deense pluche en crème. Ook de kunststof onderdelen als kasten en dashboard zijn in wit gespoten.

Als laatst werd de DAF naar MW designs gebracht waar deze in de bekende Weeda Style is gespoten. Elke truck bij Weeda heeft zijn eigen thema qua special paint en voor de auto van Henk werd heel toepasselijk gekozen voor de eerste Volvo F serie van Weeda.
De DAF heeft in de 1,5 jaar tijd al weer de nodige prijzen gewonnen en verdiend dan ook zeker een plek in de WSI Showtruck Serie. Voor dit model heeft WSI een speciale lage zonneklep en gladde gril ontwikkeld. Ook het WSI model is opgebouwd met alle accessoires zoals de echte trekker en zelfs het “old skool” interieur ontbreekt niet op het model.