donderdag 14 juni 2012

WSI Showtruck: Daf Tomas Norström

Norström Transport rijdt met een zeer uniek showtruck op de Zweedse wegen, want een DAF zie je niet veel in Scandinavië. Maar deze DAF XF105 is een echte Eye catcher. Tomas Norström is opgegroeid tussen de trucks. Zijn vader reed internationaal en al als kleine jongen is Tomas al besmet met het truckvirus. Op zijn 15de had hij al zijn eigen wagen, een Volvo Viking uit 1968. In 1997 is de familie Norström hun eigen transport bedrijf gestart. Hier werkten ze, zoals meestal in Scandinavië, alleen met Volvo’s en Scania’s. Begin 2009 liep Tomas per toeval tegen deze DAF aan. “Wat een ruimte zit er in zo’n DAF. Op meerdaagse trips slaap ik als een koning in mijn enorme bed.”, aldus Tomas Norström.
Het interieur heeft hij na aankoop zelf bekleed met rood Deense pluche en zwart leer, zodat hij elke dag met veel plezier zijn cabine in stapt.
In eerste instantie was de truck een andere kleur rood, maar Tomas wilde graag een donkerder kleur wat beter paste bij de opvallende witte striping en de chromen en zwarte accenten. Het ontwerp heeft hij zelf bedacht en het spuitwerk is uitgevoerd door Sunnerbo in Markaryd. De verchroomde side skirts zijn het werk van FJ uit Hasslarp. Dit samen met de indrukwekkende witte Bull Bar en lampenbeugel in combinatie met de compleet witte velgen geven deze truck een zeer stoere uitstraling. Het exterieur als totaal wilde Tomas een beetje in USA stijl hebben vandaar deze opbouw en kleuren combinatie. 
Al deze unieke accessoires alsmede de volledig beklede cabine zijn in het nieuwe WSI Showtruck model terug te vinden. Het model is vanaf week 25 bij uw WSI dealer verkrijgbaar. WSI Models is er dan ook zeer blij mee dat we deze unieke “Zweedse DAF” aan onze serie Showtrucks toe kunnen voegen.