donderdag 10 november 2011

WSI Showtruck Jan Tolner

Een showtruck ontwikkelen zonder een echte transport achtergrond is een hele uitdaging, zouden veel mensen denken. Maar voor de broers Jan en Ronald Tolner en hun oom Ubel uit Zuidlaren gold dit niet.

Ondanks dat de gebroeders Tolner opgroeiden in het succesvolle horecabedrijf de Sprookjeshof in Zuid Laren, ontwikkelden zij toch ook warme gevoelens voor het wegtransport. Jan haalde al snel zijn papieren om als internationaal chauffeur door het leven te gaan. Zijn jongere broer Ronald, ook helemaal gek van mooie trucks, ging regelmatig met hem mee. Maar Jan miste de sfeer van het familiebedrijf toch te veel.
Ook oom Ubel raakte besmet met het truckvirus. En het was dan ook oom Ubel die kwam met het idee om samen een showtruck te bouwen en hiermee verschillende shows door heel Europa te bezoeken. Hiermee konden de jongens toch de sfeer blijven proeven van de truckerswereld.Met hulp van Scania Beers Groningen werd een geschikte Scania R500 Topline uit Denemarken gehaald.

De auto is helemaal uit elkaar geweest en met behulp van veel gespecialiseerde bedrijven en eigen inbreng weer opgebouwd tot een ware showtruck. Inmiddels heeft deze auto de 1ste prijs gekregen op de Lastbilshow in Denemarken en ook op Truckstar hebben zij verschillende mooie prijzen gewonnen.

Jan, Ubel en Ronald zijn zeer trots op het eind resultaat en vonden het dan ook tijd voor een schaalmodel. Zeer toepasselijk komt het model uit in de WSI Showtruck Serie. Ook het model wordt gekenmerkt door een aantal uniek accessoires zoals de gladde plaat op de achterwand van de cabine, speciale slangensteun met staande uitlaatpijpen en een interieur geheel in kleur. Vanaf week 46 is deze showtruck leverbaar.