vrijdag 30 juli 2010

WSI: Verlengde Volvo Globetrotter: XXL

Recentelijk is de Volvo lijn bij WSI uitgebreid met de lange XXL / EXL cabine. Deze cabines werden door Volvo al in de FH02 serie exclusief geleverd aan Australië en kenmerken zich door een verlenging van circa 25cm die geheel ten goede komen aan een breder bed. Na een update van de FH03 serie, heeft Volvo behalve voor Australië nu ook voor de Scandinavische markt deze cabines geproduceerd. De officiële benaming van deze Volvo is Globetrotter XXL.

Omdat Volvo deze cabine niet via het officiële dealer kanaal aan kan bieden voor de rest van Europa is er door Volvo een licentie verleend aan Estepe in Heesch voor de productie van dit soort cabines. Hierdoor kan ook de rest van de Europese markt bedient worden. De Estepe benaming is EXL.

WSI heeft in samenwerking met Volvo en Estepe nu een 1:50 model ontwikkeld. Deze is uiteraard beschikbaar op elke chassis variant. De eerste, hier getoonde, Volvo XXL demo versie is op dit moment in productie en kan vanaf heden besteld worden. Bedrijfsuitvoeringen volgen spoedig daarna.