vrijdag 13 juli 2012

WSI Volvo FH Harry van Dalen

Harry van Dalen is ruim 16 jaar geleden voor zichzelf begonnen met een Volvo FH12 met stenenoplegger. In de loop der jaren zijn de nodige Volvo’s gepasseerd en sinds 2010 rijdt Harry met een Volvo FH16 700 pk. Van deze Volvo heeft Harry een fantastische showtruck gemaakt. Hij heeft de truck grondig onder handen genomen en de wagen exact gemaakt zoals hij zelf voor ogen had. En dat is gelukt!

Harry van Dalen heeft Sjaak Kentie Truckspecials gevraagd de gehele opbouw voor zowel de binnenkant als buitenkant te verzorgen. Sjaak Kentie is natuurlijk een gerenommeerde partij die gespecialiseerd is in maatwerk en dat heeft hij bij de opbouw van deze truck wederom laten zien. De uitstraling van deze truck is bijzonder opvallend; “the Boss”, Bruce Springsteen is zeer professioneel afgebeeld. En dit is uiteraard het werk van MW Design uit Schijndel. Deze zeer ervaren mensen hebben al heel wat mooie paints op hun naam staat. Marcel en Willeke Timmer maken hun designs fotorealistisch, waardoor je heel goed moet kijken of de afbeelding nou een foto is of een airbrush. Voor van Dalen heeft deze airbrush samen met de overige aankleding heel goed uitgepakt. Harry heeft met deze truck nu al een aantal prijzen gewonnen: twee keer de eerste prijs op Truckshow Nog Harder in Lopik (dit is nog nooit eerder voorgekomen) en een aantal internationale prijzen, waaronder een 2e en een 3e prijs in Zweden op de Nordic Trophy.
Zoals u van WSI mag verwachten beschikt ook dit schaalmodel over de unieke details zoals “dikke” staande uitlaten, lage side skirts, dichte dakspoiler. Zelfs het interieur is een ware kopie van het echte interieur.Volgende week een uitgebreide special van dit model op de site!